Luk

Kontakt os

Rektor, Rikke Kirkeskov Sørup

Vibenshus Gymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Vibenshus Gymnasium

Jesper Rasmussen , Studievejleder

Anne Louise Bøggild , Vicerektor

Rikke Kirkeskov Sørup , Rektor

Bæredygtighed på Vibenshus Gymnasium

Eleverne på Vibenshus Gymnasium er vores vej til at opfylde FN's verdensmål

På Vibenshus Gymnasium arbejder eleverne med at finde reelle løsninger på flere af tidens nøgleproblemer. Fra grundforløbet arbejder eleverne med FN's verdensmål. Danmark har forpligtet sig til nogle ambitiøse mål allerede i 2030, og derfor skal vi være en del af løsningen allerede nu. I grundforløbsfaget produktudvikling er det fagene samfundsfag og teknologi, eleverne bruger til at identificere samfundsrelevante problemer og udvikle løsninger til disse.

På vores studieretning International Science er der allerede fra starten fokus på internationalt samarbejde med andre skoler i Europa, og i løbet af de 3 år arbejder klasserne sammen med deres partnere om løsninger på globale problemstillinger. Klasser er skiftevis på besøg hos deres partnere og har besøg af disse på Vibenshus Gymnasium. De internationale projekter støttes af Erasmus+.

Alle internationale studieture i 3.g., uanset studieretning, har Verdensmålene som omdrejningspunkt, og dette kan være med fokus på såvel bæredygtige byer og lokalsamfund, som klimaindsats, mindre ulighed eller et af de øvrige verdensmål.

At arbejde på tværs af klasser og årgange giver inspiration og nye venner. En verdensmålsdag på tværs af klasser og årgange giver eleverne mulighed for at arbejde med et tema, de interesserer sig særligt for sammen med elever fra skolens øvrige klasser.

FOKUS PÅ EN BÆREDYGTIG LIVSSTIL

Verdensmålene spiller en central rolle i undervisningen

I foråret i 1.g får eleverne en hel uge til at arbejde med forslag til en mere bæredygtig livsstil. Dette foregår i samarbejde mellem fagene teknologi, kommunikation og IT, idéhistorie og dansk.

Har du en aktivist i maven?

Hvis du brænder for at gøre en forskel, sætte dit aftryk i verden og dele nogle af alle dine gode idéer, så er Vibenshus Gymnasium måske stedet, hvor du kommer godt fra start. Vibenshus Gymnasium støtter op om Operation Dagsværk, og mange af vores elever er aktive i bestyrelsesarbejde og lignende. Vi har altid plads til engagerede aktivister, uanset om det handler om klima, kønsidentitet, biodiversitet, bæredygtighed eller…

Kontakt os

Har du spørgsmål, kan du kontakte Pernille Wennich Christoffersen