Luk

Kontakt os

Rektor, Rikke Kirkeskov Sørup

Vibenshus Gymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Vibenshus Gymnasium

Jesper Rasmussen , Studievejleder

Anne Louise Bøggild , Vicerektor

Rikke Kirkeskov Sørup , Rektor

Health & Politics

Bioteknologi A - Samfundsfag B

Det lærer du

Ønsker du at leve sundt? Ønsker du måske også at bidrage til, at andre får et sundt liv? På Health & Politics får du en grundlæggende viden om, hvordan celler og krop fungerer.

Vi laver spændende bioteknologiske forsøg i laboratoriet og undersøger, hvordan samfund, sundhed og livsstil spiller sammen og påvirker hinanden. 

På Health & Politics samarbejder vi med andre skoler om at modellere store internationale organisationer som FN, og så samarbejder vi med et gymnasium i London om udveksling af hele klasser. Hvis du også vil udleve den sunde livsstil, kan du også vælge idræt som valgfag. Vi samarbejder med en svensk skole om krop og sundhed om en aktiv studietur.

Studieretning: Bioteknologi A - Samfundsfag B

Hør, hvorfor du skal vælge Health & Politics som studieretning

Bliv klogere her

Bioteknologi A

Bioteknologi A er et biologifag på A-niveau, hvor din viden fra kemi og matematik inddrages. Du får undervisning i klassiske biologiske emner, hvor biologien udnyttes teknologisk.

Du får også kendskab til bioteknologiens betydning inden for sygdomsbehandling og forebyggelse, fødevareteknologi, forædling samt biologisk produktion på et bæredygtigt grundlag.

Samfundsfag B

I samfundsfag B får du indsigt i grundlæggende samfundsfaglige problemstillinger og beslutningsprocesser, og du opnår kendskab til teorier og metoder, herunder kvantitative metoder, du kan bruge til behandling af data fra naturvidenskabelige fag.

Du får bl.a. undervisning i at sammenligne og forklare sociale og kulturelle mønstre. Desuden lærer du om politik – i Danmark og i EU.

Vibenshus Gymnasium

Det sociale liv på skolen er af stor betydning, og det fede er, at der er plads til alle - også til lærerne

STUDIERETNING

Health & Politics

Kom i gang

Sådan bliver du optaget

Kom og besøg os

Links

Der er mange muligheder for at besøge os på Vibenshus Gymnasium. Måske har du mulighed for at komme i brobygning eller på introkursus her.

I januar slår vi dørene op og inviterer til infoaften, hvor både lærere og nuværende elever står klar til at fortælle om skolen, miljøet og mulighederne.

Du er også meget velkommen til at besøge os på en almindelig skoledag og følge en klasse og på egen krop få et indtryk af undervisningen. Kontakt studievejlederen på Vibenshus Gymnasium og lav en aftale om en besøgsdag. 

Vibenshus Gymnasium har adresse på Jagtvej 163, 2100 København Ø

Efter gymnasiet

Med denne studieretning kan du både forberede dig på samfundsvidenskabelige, naturvidenskabelige og sundhedsfaglige uddannelser*. Studieretningen giver direkte adgang til psykologi, sociologi og en række ingeniøruddannelser.

På ug.dk's "Adgangskortet" kan du læse om, hvilke uddannelser de forskellige studieretningers fagkombinationer giver adgang til. Hvad vil du være?

*Mange universitetsuddannelser kræver matematik på A-niveau

Dine fag

I oversigten herunder kan du se studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag. Når du har studieretningsfag på højt niveau, er de obligatoriske niveauer selvfølgelig inkluderet i det. Valgfagene har du mulighed for at vælge på kryds og tværs af studieretningerne.

  • Studieretningsfag
  • obligatoriske fag
  • Valgfag
  1.G 2.G 3.G
  1.G 2.G 3.G
Studieretning      
Bioteknologi A      
Samfundsfag B      
Obligatoriske fag
     
Dansk A      
Teknikfag A      
Engelsk B      
Fysik B      
Idéhistorie B      
Kemi B      
Matematik B      
Teknologi B      
Biologi C      
Kommunikation og IT C      
Samfundsfag C      
Valgfag
     
Engelsk A      
Fysik A      
Kemi A      
Matematik A      
Teknologi A      
Biologi B      
Samfundsfag B      
Astronomi C      
Idræt C      
Innovation C      
Mediefag C      
Musik og lydproduktion C      
Programmering C      
Psykologi C      
Retorik C      
Tysk C