Som eux-industriteknikerelev får du en varieret hverdag, hvor du både lærer at programmere, reparere og arbejde med forskellige typer industrimaskiner, samtidig med at du læser gymnasiale fag som dansk, matematik og teknologi.
Uddannelsen til industritekniker giver dig en grundlæggende viden om industrimaskiner, og du lærer at installere og at reparere de forskellige typer af maskiner, som findes på store industrivirksomheder.
Samtidig lærer du også praktiske fag som fx fræsning og svejsning.
Det er også vigtigt, at du får styr på den mere teknologiske side af maskinerne at kende. Derfor vil du også have fag som programmering af computerstyrede maskiner (CNC-maskiner) samt produktudvikling.
Arbejd på metalfabrikker, skibsværfter og andet
Der er gode jobmuligheder som industritekniker. Særligt på metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien.
Som industritekniker arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i metal. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskiner, der styres af computere (CNC-maskiner).
Du skal både installere og reparere forskellige typer maskiner på industrivirksomheder, og på den måde er du en ekstrem vigtig brik i enhver produktion.
De maskiner, du kommer til at arbejde med, kan være meget forskellige – fra kraner til skibsmotorer eller computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien.
Læs videre til diplomingeniør eller på et universitet
Som færdig eux-industritekniker har du både et svendebrev og en studenterhue. Derfor kan du vælge at læse videre på et erhvervsakademi, en professionsbacheloruddannelse eller et universitet.
Læs videre til fx:
- Diplomingeniør
- Produktionsteknolog
- Maskinmester