eux-kontoruddannelsen
Jeg ved alt... ...om uddannelse Hvad vil du vide?
Chat med NEXT
Næste studiestart 9. august - søg allerede nu!
Det bedste af to verdener
Vælger du en eux-kontoruddannelse kombinerer du en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag. Det betyder, at du både får en studenterhue og bliver faglært, når du er færdig.
Eux-uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb og er bygget op som en almindelig erhvervsuddannelse der indeholder både praktik og den fulde skoleundervisning fra erhvervsuddannelsen, men grundfag og valgfag er skiftet ud med fag på gymnasialt niveau.
Du får altså både almene gymnasiale fag som dansk og matematik og fag, som er relevante for detailuddannelsen samt beslægtede videregående uddannelser.
Du kan tage uddannelsen i Ballerup, Ishøj eller på Nørrebro. Her vil du opleve et dynamisk studiemiljø, hvor du går på skole med gymnasieelever.
ARBEJDE ELLER LÆSE VIDERE?
når du er færdig, har du både et fagbevis og en studenterhue
Derfor kan du vælge at læse videre på et erhvervsakademi, et universitet eller en professionsbacheloruddannelse.
Med en eux-kontoruddannelse specialiserer du dig inden for enten private eller offentlige virksomheder og kan varetage forskellige administrative funktioner.
Nogle vælger også at læse videre til fx designteknolog, handelsøkonom eller serviceøkonom.
Vidste du, at en uddannelse som eux-detailhandel giver adgang til mere end 60 videregående uddannelser?
Du specialiserer dig inden for enten private eller offentlige virksomheder, og begge retninger åbner op for et væld af forskelligartede jobmuligheder.
Du bliver undervist i fag som administration, kommunikation, it, service, økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning.
Med de mange forskellige fag bliver du godt klædt på til at kunne varetage mange forskellige opgaver. Nogle af fagene vil afhænge af din specialisering.
Med en eux-kontoruddannelse specialiserer du dig inden for enten private eller offentlige virksomheder og kan varetage forskellige administrative funktioner.
Hvis du vil videreuddanne dig, giver de gymnasiefag, du har på eux-kontoruddannelsen, dig også mulighed for at læse videre.
Gymnasiefagene fagene er blandt andet dansk A, engelsk B og it B. Afhængigt af fagretningerne har du fx matematik B, psykologi C og innovation C.
Hvor det er muligt, vil fagene blive kombineret, så der er tæt sammenhæng mellem gymnasie- og kontorfagene, så du kan fornemme en sammenhæng i de ting, du lærer. Det er med til at gøre eux-kontoruddannelsen helt unik.
TAG ET PRAKTIK- ELLER UNDERVISNINGSOPHOLD I UDLANDET
på dit hovedforløb har du mulighed for en anderledes hverdag
Studietur
I løbet af uddannelsen kommer du på en studietur.
Den kan fx gå til Berlin, Amsterdam eller et andet sted i Europa.
Dit uddannelsesforløb består af grundforløb 1 og/eller grundforløb 2 samt et hovedforløb.
Starter du på grundforløb 1 varer uddannelsen 4,5 år.
Starter du på grundforløb 2 varer uddannelsen 4 år.
Du får løn efter grundforløb 2, altså de resterende 3,5 år af din uddannelse, hvis du er ansat som elev i en virksomhed.
Grundforløb 1
Kommer du direkte fra folkeskolen, så er grundforløb 1 (GF1) for dig
På grundforløb 1 vælger du en fagretning, hvor du på 20 uger afprøver flere forskellige fag, så du kan finde det område, som du brænder for. Dansk, matematik og engelsk er obligatoriske fag, som du finder på alle fagretninger.
Du kan dog selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller grundforløb 2, hvis det er mere end seks måneder siden, at du gik ud af 9. klasse, og højst to år siden at du afsluttede 9. eller 10. klasse. Hvis det er mere end to år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, kan du kun starte på grundforløb 2.
Grundforløb 2
Afsluttede du folkeskolen for over seks måneder siden, og ved du, hvilken uddannelse du ønsker, så er grundforløb 2 (GF2) for dig
Grundforløb 2 varer 20 uger og er målrettet den uddannelse, du har valgt og giver dig færdigheder til at komme på hovedforløbet samt diverse grund-, erhvervs- og talentfag.
For dig er over 25 år
Hvis du er fyldt 25 år og er blevet optaget på en erhvervsuddannelse, får du i forbindelse med din opstart på uddannelsen en realkompetencevurdering. Her kigger man på din erhvervserfaring og ser på, om du kan få noget merit.
Alt efter din erfaring skal du starte på grundforløb 2 eller direkte på hovedforløbet.
På grundforløb 2 har du et studiekompetenceforløb der tager 1 år, hvor du får en række gymnasiefag. Forløbet afsluttes med en eksamen, og herefter er du klar til at komme videre på hovedforløbet, hvor du skal i praktik.
Hovedforløb med praktik
Hovedforløbet varer 2 år. Det veksler mellem skoleophold og praktik og afsluttes med en fagprøve.
NEXT tilbyder grundforløbet inden for kontor inklusiv det 1-årige forløb med gymnasiale fag.
Derudover tilbyder vi hovedforløb inden for områderne: Offentlig administration og Administration.
* Uddannelsen er en individuel erhvervsuddannelse (IEUD). Det betyder, at uddannelsen er skabt i samarbejde mellem skoler og virksomheder for at uddanne elever til virksomheders specifikke behov.
GRUNDFORLØB 2
Ansøgningsfrist:
Løbende tilmelding helt frem til skolestart, såfremt der er ledige pladser.
Skolestart:
9. august 2021
17. januar 2022
GRUNDFORLØB 1
Ansøgningsfrist:
Løbende tilmelding helt frem til skolestart, såfremt der er ledige pladser.
Skolestart:
9. august 2021
Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat.
Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på niveau C og matematik på folkeskoleniveau eller højere.
Hvis du har en praktikaftale, inden du starter, er du garanteret optagelse på uddannelsens grundforløb 2.
Har du en hhx?
Når du har gået på hhx og vil i gang med en businessuddannelse, skal du IKKE søge ind via Optagelse.dk.
Du skal nemlig starte direkte på hovedforløbet, hvilket kræver, at du har fundet en praktikplads og har en uddannelsesaftale. Du skal derfor sende din uddannelsesaftale til uddannelsesaftale@nextkbh.dk, hvis du ønsker optagelse på uddannelsen. Derfra bliver din ansøgning behandlet.
Du har ikke lige afsluttet folkeskolen
Er det mere end et halvt år siden, at du blev færdig med 9. klasse, men maks. 2 år siden, at du er gået ud af 9. eller 10. klasse, kan du selv vælge, om du vil starte på grundforløb 1 eller 2.
Hvis det er mere end 2 år siden, at du gik ud af 9. eller 10. klasse, skal du starte på grundforløb 2.
Er du fyldt 25 år, og har du relevant erhvervserfaring inden for den erhvervsuddannelse, du vil optages på, skal du gennemføre et særligt uddannelsesforløb, der kaldes ”erhvervsuddannelse for voksne” (euv). Det kan du læse mere om her.
Når du søger ind
Du søger ind på Optagelse.dk og vælger selve uddannelsen. Hvis du er i tvivl, ring til NEXT Uddannelsesrådgivning på 33 88 03 00.
Her går du
Du kan læse eux-kontoruddannelsen i Ballerup, Ishøj og på Nørrebro.
DET MED SU/LØN
Links
Uddannelsen er gratis. På grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Læs om SU hos ug.dk.
Har du en praktikaftale med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får løn i både praktik- og skoleperioder.
Startlønnen for elever på erhvervsuddannelser følger den gældende overenskomst på området.
Andre har også kigget på
måske du også er interesseret i en af vores andre uddannelser
Eux-kontoruddannelsen