Luk
Luk

kontakt os

vejledning om eux-uddannelser

For alle andre henvendelser

klar til en eux-uddannelse?

tag to uddannelser i én - bliv student & faglært

Næste skolestart 17. og 27. januar 2022

Praktisk studentereksamen

Skal du tage en erhvervsuddannelse eller gå i gymnasiet? Valget kan være svært, men hvis du vælger en eux-uddannelse behøver du faktisk ikke vælge til eller fra. Her får du det hele og faktisk to uddannelser i én.

Eux kombinerer nemlig en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, så du ender med både at være faglært og stå med studentereksamen.

På den måde sikres du en bred vifte af muligheder, når du er færdig med eux. Enten kan du søge job inden for det fag eller håndværk, du er udlært i, eller du kan søge ind på en videregående uddannelse.

Normalt ville det tage 6 år, men med en eux kan du gøre det på 4-5 år

eux den sikre fremtid!

Med eux business kan du uddanne dig til en bred vifte af professioner og titler i erhvervslivet - og du kan løbende vælge om. På uddannelsen får du mulighed for at vælge mellem forskellige studieretninger inden for handel, kontor, event planning, marketing, innovation og ledelse. På den måde er din fremtid åben, hvad enten du vil være elev i en virksomhed eller læse videre.

Eux-detailhandel

Sales advisor, butikschef eller selvstændig

Salgsassistent, Bustikschef, Serviceøkonom, Globale , forretningssystemer, Økonomi og it, Designer

Læs mere om uddannelsen

Eux-kontoruddannelsen

Administration, økonomi og kommunikation i både offentlige & private virksomheder

Kontorassistent, Markedsføringsøkonom, Jurist, Socialrådgiver, Offentlig administration, Informationsteknologi

Læs mere om uddannelsen

Eux-handelsuddannelsen

Business-to-business, bilsælger eller start egen virksomhed

Handelsassistent, Salgschef, Forsikringsmatematik, Handelsøkonom, Ingeniør, International business

Læs mere om uddannelsen

Eux-eventkoordinator

Design oplevelser og lær at styre et projekt fra start til slut

Eventkoordinator, Serviceøkonom, Filmproducer, Leisure management, Dekoratør, It-produktudvikling

Læs mere om uddannelsen

Med en eux-uddannelse inden for de tekniske fag kan du uddanne dig til en bred vifte af professioner og titler. Normalt ville du læse seks år, men med en eux kan du nøjes med at læse 4-5 år. De gymnasiale fag er så vidt muligt kombineret med dine håndværksfag. 

Eux-bygningssnedker

Som bygningssnedker arbejder du typisk med træ og forskellige pladematerialer, og i arbejdet bruger du både avancerede maskiner og klassisk håndværktøj.

Du arbejder både med nybyggeri og med renovering og restaurering. Arbejdet kan foregå på værksteder, i bygninger, på byggepladser og i private hjem.

Læs mere om uddannelsen

Eux-frisør

Som færdiguddannet eux-frisør arbejder du typisk i en frisørsalon, hvor du også rådgiver kunder om frisurer, hårpleje og hårprodukter. Du kan også arbejde på teatre, tv- og filmproduktioner, ved modeshows eller åbne din egen salon. 

Læs mere om uddannelsen

Eux-industritekniker

Som industritekniker arbejder du med maskiner, der kan dreje, bore og fræse i metal. En vigtig del af arbejdet går ud på at programmere maskiner, der styres af computere (CNC-maskiner).

Læs mere om uddannelsen

Eux-møbelsnedker

Som snedker er du ofte med i hele processen fra den første kundekontakt til det færdige produkt. Det er dig, der rådgiver kunden om alt fra materialevalg til kreative opgaveløsninger, så du skal have lyst til kundepleje, ligesom at du skal kunne forklare, tegne og bygge, så det lever op til kundens ønsker.

Læs mere om uddannelsen

Eux-tømrer

Tømreren arbejder typisk med tilbygninger og ombygninger. Arbejdet som tømrer kræver, at du har et godt håndelag og en god materialeforståelse, og du skal kunne lave tegninger, som du kan bygge dine konstruktioner efter.

Læs mere om uddannelsen

Eux-værktøjsmager

Som eux-værktøjsmager arbejder du med fremstilling af værktøjsdele og samling af dele til færdigt værktøj. Og du kommer til at arbejde med nogle af de nyeste maskiner.

Læs mere om uddannelsen

For virksomheder

ønsker du at få en elev i lære, så tag fat i os

Ny elev på next

har du spørgsmål, så ring til os - vi er klar til at hjælpe dig

HØR MARIE FORTÆLLE OM HENDES ERFARING OG VEJE MED EUX BUSINESS

måske noget for dig?

 • +

  Hvordan er de første 2 år bygget op?

  Det første skoleår på eux business kaldes også uddannelsens grundforløb. Her får du fag på gymnasialt niveau samtidig med, at du tager grundforløbet til din faglige erhvervsuddannelse.


  På uddannelsen får du mulighed for at vælge mellem forskellige studieretninger inden for handel, kontor, event planning, marketing, innovation og ledelse. Du afslutter fagene på et gymnasialt niveau på uddannelsens andet skoleår, og på den måde er din fremtid åben, hvad enten du vil være elev i en virksomhed eller læse videre.

 • +

  Hvornår kan jeg blive elev?

  Allerede efter to år i skole er du klar til at komme ud i en elevplads i en virksomhed i erhvervslivet, hvor du kan beskæftige dig med netop det, du interesserer dig mest for.

 • +

  Hvornår kan jeg læse videre?

  Når du har afsluttet en eux -uddannelse, har du mulighed for at læse videre på samme vilkår som andre unge, der har taget en gymnasial uddannelse. Allerede efter de første to år kan du fx læse videre på erhvervsakademier eller professionshøjskoler. Efter alle fire år på eux kan du læse videre på universitetet.

  Du kan også vente med at læse videre. Du har altid mulighed for at læse videre på et senere tidspunkt.

 • +

  Hvilke muligheder er der for merit?

  Har du tidligere uddannelse, kurser og erhvervserfaring? Så har du mulighed for at få merit på en eux uddannelsen. Kontakt studievejlederen på den skole du ønsker optagelse på, for at finde ud af, hvad dine muligheder for merit er.

 • +

  Hvilket niveau er mine fag på?

  På grundforløb 1 og 2 vil du primært have fag på C-niveau. På det studieforberedende år vil du have fag på B- og A-niveau samt valgfag.

 • +

  Hvor hurtigt kommer jeg i mål?

  Efter maks. 2 år på skolebænken vil du starte som elev i en virksomhed.

  Efter maks. 4 år vil du stå med et svendebrev og en studenterhue i hånden.

  Det er individuelt, hvor lang tid uddannelsen tager for dig, alt efter, hvilken uddannelses- og erhvervserfaring du har i forvejen.

 • +

  Hvad er optagelseskravene?

  Hvis du skal starte på grundforløb 1, skal du have gennemsnitskarakteren 02 i dansk og matematik. Du skal også have bestået folkeskolens afgangseksamen og være erklæret uddannelsesparat.

  Hvis du skal starte på grundforløb 2, skal du have bestået dansk, samfundsfag og engelsk på C-niveau og matematik på G-niveau (svarer til 9. klasse).

  Hvis du er i tvivl om noget, må du endelig ringe til NEXT Uddannelsesrådgivning på 33 88 03 00. 

 • +

  Hvordan finder jeg en læreplads?

  På alle arbejdspladser, kan du søge om en læreplads. Det er dit ansvar at finde den læreplads, som du drømmer om, men på skolen kan du få gode råd og vejledning til, hvordan du finder relevante virksomheder og søger om en læreplads.

 • +

  Får jeg SU eller løn?

  På eux får du SU under din skoletid. Når du starter i en læreplads, får du tilsvarende elevløn.

  Satserne varierer alt efter uddannelse, din alder, uddannelsesbaggrund og tidligere jobsituation. Men du kan forvente en løn mellem kr. 14.000 og 15.000, og du er sikret at stige i løn for hvert år igennem din 2-årige læreplads.

Uanset hvilken vej du drømmer om, så kommer du et skridt foran med eux business. Uddannelsen giver dig bevis på, at du har haft fag på højt gymnasialt niveau, og samtidig kommer du i direkte kontakt med erhvervslivet allerede mens du går i skole.

Men som voksen gør du dig måske nogle andre tanker om uddannelse end dem, der kommer direkte fra folkeskolen.

Herunder kan du få svar på nogle af dine spørgsmål.

Hvis du vil vide mere om dine specifikke muligheder, kan du kontakte studievejledningen på den skole, hvor du ønsker optag på eux business.

Et skræddersyet forløb

Som voksenelev går du maks. 2 år i skole, hvor du har fag på på højt gymnasialt niveau, såsom dansk, engelsk, marketing, virksomhedsøkonomi og innovation. Hvis du har tidligere uddannelse, kurser og erhvervserfaring, har du mulighed for at få merit og korte skoleperioden af.

For en vurdering af skoleforløbets varighed ud fra lige præcis din situation, kan du kontakte vores studievejleder. Her kan du få overblik over, hvor lang tid der går, før du kan stå med eksamensbeviset i hånden og fortsætte – eller kickstarte – din karriere i erhvervslivet.

Du finder os her

NEXT har eux-uddannelser på 6 adresser i Storkøbenhavn