Luk

Kontakt os

Rektor, Rikke Kirkeskov Sørup

Vibenshus Gymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Vibenshus Gymnasium

Ann Lorenzen , Studievejleder

Jesper Rasmussen , Studievejleder

Anne Louise Bøggild , Vicerektor

Rikke Kirkeskov Sørup , Rektor

Idræt

Bioteknologi A - Idræt B

Det lærer du

Nyder du at bevæge dig? Får du energi af at bruge energi, og vil du gerne vide hvorfor? Så er vores nye studieretning ”Idræt” noget for dig. Vi arbejder med krop, sundhed og bevægelse – både i teori og praksis.

Kombinationen af idræt og bioteknologi giver en naturvidenskabelig tilgang til kroppen. Vi udfører fysiske eksperimenter og måler fx på lungernes energiproduktion. Måske dyrker du idræt på motions- eller eliteniveau? På Idrætslinjen lover vi, at du får sved på panden.

Studieretning: Bioteknologi A - Idræt B

Hør hvorfor du skal vælge Idræt som studieretning

Bliv klogere her

Bioteknologi A

Bioteknologi A er et biologifag på A-niveau, hvor din viden fra kemi og matematik inddrages. Du får undervisning i klassiske biologiske emner, hvor biologien udnyttes teknologisk.

Du får også kendskab til bioteknologiens betydning inden for sygdomsbehandling og forebyggelse, fødevareteknologi, forædling samt biologisk produktion på et bæredygtigt grundlag.

Idræt B

I idræt B lærer du at kombinere praktiske erfaringer i diverse idrætsgrene med teoretisk og videnskabelig viden inden for træning og arbejdsfysiologi. Udover træning i tekniske og taktiske færdigheder i fx atletik og boldspil, lærer du også at udforme træningsprogrammer og får viden om idræt som et historisk og kulturelt fænomen.

Vibenshus Gymnasium

Det sociale liv på skolen er af stor betydning, og det fede er, at der er plads til alle - også til lærerne

ZONEN - FOR DIG MED TALENT

Vækstzonen, udviklingszonen, ”The Zone” er Vibenshus Gymnasiums program for dig, der er ekstra ambitiøs og klar på ekstra udfordringer og læring i din gymnasietid.

Kom i gang

Sådan bliver du optaget

Kom og besøg os

Links

Der er mange muligheder for at besøge os på Vibenshus Gymnasium. Måske har du mulighed for at komme i brobygning eller på introkursus her.

I januar slår vi dørene op og inviterer til infoaften, hvor både lærere og nuværende elever står klar til at fortælle om skolen, miljøet og mulighederne.

Du er også meget velkommen til at besøge os på en almindelig skoledag og følge en klasse og på egen krop få et indtryk af undervisningen. Kontakt studievejlederen på Vibenshus Gymnasium og lav en aftale om en besøgsdag. 

Vibenshus Gymnasium har adresse på Jagtvej 163, 2100 København Ø

Efter Gymnasiet

Idræt er for alle, der har lyst til bevægelse i hverdagen. Derfor er studieretningen det oplagte valg, hvis du drømmer om at læse idræt på universitetet eller ser dig selv som fysioterapeut, kiropraktor eller sygeplejerske.

På ug.dk's "Adgangskortet" kan du læse om, hvilke uddannelser de forskellige studieretningers fagkombinationer giver adgang til. Hvad vil du være?

Dine fag

I oversigten herunder kan du se studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag. Når du har studieretningsfag på højt niveau, er de obligatoriske niveauer selvfølgelig inkluderet i det. Valgfagene har du mulighed for at vælge på kryds og tværs af studieretningerne.

  • Studieretningsfag
  • obligatoriske fag
  • Valgfag
  1.G 2.G 3.G
  1.G 2.G 3.G
Studieretning      
Bioteknologi A      
Idræt B      
Obligatoriske fag
     
Dansk A      
Teknikfag A      
Engelsk B      
Fysik B      
Idehistorie B      
Kemi B      
Matematik B      
Teknologi B      
Biologi C      
Kommunikation/ IT C      
Samfundsfag C      
Valgfag
     
Engelsk A      
Fysik A      
Kemi A      
Matematik A      
Teknologi A      
Biologi B      
Samfundsfag B      
Astronomi C      
Idræt C      
Innovation C      
Mediefag C      
Musik og lydproduktion C      
Programmering C      
Psykologi C      
Retorik C      
Tysk C