Luk

Kontakt os

Rektor, Camilla Kofod

Sydkysten Gymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Sydkysten Gymnasium

Ditte Elsborg , Studievejleder

Camilla Kofod , Rektor

Praktisk info

Skolekalender, økonomi, prøver og eksaminer m.m.

Skolekalender

Bemærk: Fra august 2024 flytter vi til Hvidovre og bliver til Enghøj Gymnasium, hvor vi udbyder alle fire gymnasieuddannelser stx, hhx, htx og hf.

Læs mere om Enghøj Gymnasium.

 

Skoleår 2023/2024: 

  • Skolestart 14/8-2023
  • Efterårsferie uge 42 (16-22/10-2023)
  • Juleferie 20/12-2023-3/1-2024
  • Vinterferie uge 8 (19/2-25/2-2024)
  • Påskeferie 25/3-1/4-2024
  • Dimission 28/6-2024

Teams er et ord, du hurtigt bliver vant til at høre.

Teams er nemlig vores digitale platform, hvor du får information fra skolen og ser dit skema, lektier, studieplan og meget andet, der er relevant for dit studieliv. Næsten alle opgaver afleveres ligeledes i Teams.

I begyndelsen af skoleåret udarbejder dine lærere studieplaner for hvert eneste fag. Studieplanen viser, hvilke emner og forløb, du forventes at skulle igennem samt en beskrivelse af mål, arbejdsformer m.m. Der vil ske tilpasninger og ændringer løbende.

Når du afslutter et fag, vil den tilpassede og realiserede studieplan udgøre undervisningsbeskrivelsen for faget. Hvis du skal til prøve i faget, giver undervisningsbeskrivelsen dig (og censor) et overblik over, hvad du har været igennem, og hvad du forventes at kunne.

Hvis du kommer op i et bestemt fag til eksamen, kan du i studieplanen se, hvad skal have styr på. 

Computer:

Kravene for bærbar er

Windows bærbar:
* Mindst Intel i3
* Mindst 8 GB ram
* Mindst 256 GB harddisk
* WI-FI – N standard Dual Band
* Windows 10 eller 11, 64 Bit version

Apple:
* Da flere af de programmer, der bliver brugt i undervisningen ikke kan installeres på Apple, anbefaler vi at man installerer Windows som dual boot. Dette kræver mindst 256 GB harddisk. IT-afdelingen yder ikke support hertil.

Introtur for nye elever
I begyndelsen af 1. g tager vi på en kortere ryste-sammen-tur. Formålet er at lære de andre elever at kende. Turen koster ca. 400 kr.

Når du har valgt din studieretning, som starter 1. november, kommer du igen på introtur med den retning, som du vælger. Turen koster ca. 300 kr.

Rejser i 2. g & 3. g
I 2.g tager vi på studietur til Europa. Det kan fx være til London, Prag eller Berlin. Prisen på studieturene er afhængig af, hvor vi tager hen, men det koster højst 5.000 kr. 

Alle studieture er alkoholfri

Elever og lærere må ikke drikke alkohol på studieturene.

Studie- og ordensregler

Det gode studiemiljø

Vi vil gerne, sammen med dig, skabe et godt gymnasium og miljø, hvor engagement og samarbejde er nogle af de bærende værdier.

Da vi skal tilbringe tre år sammen, er der nogle grundlæggende ting, der vil være godt for dig at vide om vores gymnasium og fælles miljø.

Røgfri skoletid

NEXT har indført røgfri skoletid.

Det betyder, at alle former for tobaksvarer, snus og e-cigaretter ikke må indtages i skole- og arbejdstiden. Det gælder både på og uden for NEXT's 12 skoler.