Luk

Kontakt os

Rektor, Rasmus Dietz

Københavns Mediegymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Københavns Mediegymnasium

Thomas Haack , Studievejleder

Pernille Frøling , Vicerektor

Rasmus Dietz , Rektor

Undervisningen

Fokus på mediefag og samarbejde med omverdenen

HTX - det tekniske gymnasium

Htx forbereder dig på at læse videre på en række lange og mellemlange videregående uddannelser. Det kunne fx være på DTU, ITU, KU, AAU eller måske akademiuddannelserne.

På htx fylder naturvidenskabelige, tekniske og kommunikationsorienterede fag meget i skemaet, og alt efter den valgte studieretning vil uddannelsen blive tonet inden for ét af disse tre hovedområder.

Med en htx-uddannelse har du adgang til mere end 134 videregående uddannelser.

Find uddannelser, som din htx giver adgang til på Uddannelsesguidens adgangskort.

LAV INDHOLD DER BLIVER VIST I MEDIERNE

Vi samarbejder med TV 2 Lorry og lokale aviser

Er du til journalistik og tv-produktion, så kan du komme til at lave indhold til rigtige medier, når du går på Københavns Mediegymnasium.

Du kan lave fx reportageprogrammer, der bliver vist på TV eller skrive artikler, der kommer i avisen.

Vi mener nemlig, at det er vigtigt at have en direkte forbindelse mellem skolearbejde og den virkelige medieverden.

De gymnasiale uddannelser er boglige uddannelser, hvor undervisningen er teoretisk baseret. Der skal læses mange bøger, og eleverne skal lave lektier og skrive opgaver udover undervisningen på skolen.

HTX - det tekniske gymnasium
 forbereder dig på at læse videre på en række lange og mellemlange videregående uddannelser. Det kunne være fx på DTU, ITU, KU, AAU eller måske akademiuddannelserne.

På htx fylder naturvidenskabelige, tekniske og kommunikationsorienterede fag meget i skemaet, og alt efter den valgte studieretning vil uddannelsen blive tonet inden for ét af disse tre hovedområder.

Som elev arbejder du projektorienteret, kreativt og eksperimenterende med idéer, der kan blive til virkelighed. Teori kombineres med praksisnær hands on-undervisning i moderne laboratorier og værksteder.

Undervisningen er ofte krydret med konkurrencer, hvor dine innovative idéer bliver afprøvet, og de bedste bliver hædret. Der er ikke langt fra praksis til virkelighed, hvis du drømmer om at gøre din hobby til din levevej.

Vi giver dig mulighed for tage en studentereksamen med en kommunikations- og medietoning.

Vi udbyder en attraktiv htx-eksamen, der giver dig det bedste grundlag for at læse videre, hvis du forestiller dig en fremtid inden for fx digitalt design, kommunikation og medier, game design eller informationsteknologi.

Vi kombinerer det bedste fra et traditionelt gymnasium med moderne undervisningsmetoder og brug af digitalisering og medier. Vi bringer såvel virkeligheden som fantasien ind i klasselokalerne, når vi arbejder med design og udvikling af medier og spil. 

Selv om vi er glade for medier, computere og internet, kræver almen dannelse og en ordentlig studentereksamen også, at man kommer ud og oplever verden udenfor – ikke bare uden for klasselokalet, men også uden for Danmarks grænser.

Så studieture er en vigtig del af din skolegang på Københavns Mediegymnasium.

Vi tager på introtur i 1. g., og i løbet 2. og 3. g tager vi udenlands og får nye perspektiver på vores viden, styrket kammeratskab og oplevelser, der ikke går i glemmebogen.

Alle studieture er alkoholfri

Som elev må du ikke drikke alkohol, når du er på studietur.

Studieturen har et fagligt formål, som ikke går særligt godt i spænd med alkohol. Samtidig kan det sagtens lade sig gøre at få en masse gode oplevelser og hygge sig i fællesskab uden alkohol.

VERDENSMÅL OG BÆREDYGTIGHED

Du er vores vej til at opfylde FN's verdensmål. 

På Københavns Mediegymnasium ved vi, at FN’s verdensmål handler om vores fælles fremtid.

SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING & MATHEMATICS

På Mediegym har vi fokus på STEM-kompetencer

Københavns Mediegymnasiums mangfoldighed af studieretninger har fokus på de efterspurgte STEM-kompetencer og giver adgang til alle videregående uddannelser, såvel bachelorstudierne som professionsbachelorer og akademiuddannelser.

Kombinationen af obligatoriske fag, specialiserede studieretningsfag og de mange spændende valgfag giver dig mulighed for at sammensætte din helt egen fagpakke. Så uanset hvad dit drømmestudie er, kan du kvalificere dig til det hos os.

REKTOR, RASMUS DIETZ

På Københavns Mediegymnasium har vi en klar ambition om at drive et gymnasium med et kreativt og aktivt studiemiljø.

Vi ved også at film, spil og hjemmesider ikke kun er tidsfordriv og underholdning, men en vigtig del af moderne kommunikation mellem mennesker.

Derfor skaber og bruger vi medier som en integreret del af vores undervisning, der veksler mellem projekter, temaarbejde og traditionel klasseundervisning.