Luk

Kontakt os

Rektor, Trine Ladekarl Nellemann

Vestskoven Gymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Vestskoven Gymnasium

Carsten Schouboe , Studievejleder htx & hhx

Henrik Jensen , Studievejleder - hf

Stine Wolf , Studievejleder

Niels Bendiksen Green , Vicerektor

Pernille Crow , Vicerektor

Elisabeth Lollike Ørsted , Vicerektor

Trine Ladekarl Nellemann , Rektor

Science

Bioteknologi A - Samfundsfag B / Matematik A - Fysik A

Det lærer du

Studieretningen med Biotek A og Samfundsfag B giver dig masser af muligheder, hvis du vil læse en videregående uddannelse inden for sundhed, biologi eller samfundsvidenskab. Det er muligt at hæve Matematik B til A i denne studieretning.
I faget bioteknologi vil du få viden om de grundlæggende biologiske processer i kroppen og alt levende. Hvordan fungerer mennesket og andre organismer? Hvordan omsættes energi i celler og muskler? Hvordan kan bioteknologisk viden for eksempel udnyttes i sundhedsoptimering, produktion, genteknologi samt miljøforvaltning? Du kommer til at arbejde både teoretisk og praktisk med bioteknologien i form af undersøgelser og eksperimenter i laboratoriet.
I samfundsfag skal du undersøge og diskutere forskellige samfundsmæssige forhold og udfordringer. Du vil samtidig blive klog på mange af de teorier og metoder, man anvender til at forstå samfundet. Du vil blandt andet lære at skelne mellem de forskellige politiske partier, sociologiske forhold, klimaudfordringer samt de komplekse forhold en globaliseret verden er sat sammen af.

Bioteknologi og samfundsfag giver dig en samlet forståelse for, hvorfor verden udvikler sig, som den gør i et samspil mellem mennesker, samfund og natur.

 

Studieretningen med Matematik A og Fysik A

Er din drøm at blive fx ingeniør og bygge broer, bygninger eller biler, eller udvikle bæredygtige løsninger, der gavner klimaet, så skal du vælge studieretningen Matematik A- Fysik A. Her undersøger du fx, hvorfor en ballon kan flyve, hvorfor LED lys er det bedste og hvorfor energiforsyning er vigtigt at udvikle på. Du kommer til at forstå sammenhængen mellem matematik og fysik, og hvordan matematik hjælper til de rigtige løsninger i den fysiske verden. Fysik på A-niveau fokuserer på at udvikle generelle beskrivelser, tolkninger og modeller inden for natur og teknik gennem realistiske og praktiske tilgange. Eleverne kombinerer eksperimenter og teorier for at skabe teoretisk indsigt, der stimulerer nysgerrighed og kreativitet. Studieretningen Mat A-Fysik A giver kompetencer til at anvende naturvidenskabelige begreber og metoder til at løse praktiske og teoretiske problemstillinger i verden omkring os. Undervisningen i denne studieretning bidrager til en forståelse af spørgsmål af almen menneskelig, teknologisk og samfundsmæssig karakter såsom eksempelvis vigtigheden af bæredygtighed.

 

Studieretning 1: Biotek A -Samfundsfag B

Studieretning 2: Matematik A - Fysik A

 

 

 

 

I bioteknologi A tages der udgangspunkt i fagene kemi og biologi. Du får undervisning i såvel klassiske biologiske som kemiske emner.

Men du får også kendskab til bioteknologiens betydning inden for sygdomsbehandling, fødevareteknologi, forædling samt biologisk og kemisk produktion på et bæredygtigt grundlag.

I samfundsfag B skal du undersøge og diskutere forskellige samfundsmæssige forhold og udfordringer. Du vil samtidig blive klog på mange af de teorier og metoder, man anvender til at forstå samfundet. Du vil blandt andet lære at skelne mellem de forskellige politiske partier, sociologiske forhold, klimaudfordringer samt de komplekse forhold en globaliseret verden er sat sammen af.
Bioteknologi og samfundsfag giver dig en samlet forståelse for, hvorfor verden udvikler sig, som den gør i et samspil mellem mennesker, samfund og natur.

I matematik A opnår du forståelse for matematiske metoder, teorier og modeller.

Du lærer at udføre matematiske ræsonnementer og beviser og får træning i at løse matematiske opgaver med relevans for fx teknologi og naturvidenskab.

I fysik A får du indsigt i fysikkens grundlæggende love og begreber og lærer at analysere og løse opgaver inden for fysikkens område.

Du får indblik i sammenhængen mellem fysikkens teorier og hverdagslivets praktiske spørgsmål, og du arbejder med såvel eksperimenter som modeller og teorier.

Efter gymnasiet

Adgang til mere end 100 videregående uddannelser

Med en htx-uddannelse i bagagen har du adgang til mange spændende uddannelser.

Du kan læse mere om, hvilke uddannelser de forskellige studieretningers fagkombinationer giver adgang til på ug.dk's  "Adgangskortet".

STUDIERETNING

Matematik A - Bioteknologi/Fysik A

Kom i gang

Find en studieretning, der passer til dig

Har du spørgsmål?

Studievejlederne er altid klar til at hjælpe dig

Kom og besøg os

Links

Der er mange muligheder for at besøge os på Vestskoven Gymnasium. Måske har du mulighed for at komme i brobygning eller på introkursus her.

I januar slår vi dørene op og inviterer til infoaften, hvor både lærere og nuværende elever står klar til at fortælle om skolen, miljøet og mulighederne.

Du er også meget velkommen til at besøge os på en almindelig skoledag og følge en klasse, så du på egen krop kan få et indtryk af undervisningen.

Kontakt studievejlederne på Vestskoven Gymnasium og lav en aftale om en besøgsdag.

Vestskoven Gymnasium har adresse på Liljens Kvarter 6 i Albertslund

VESTSKOVEN GYMNASIUM

Vestskoven Gymnasium giver mig så meget mere end en uddannelse

Dine fag

I oversigten herunder kan du se studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag. Når du har studieretningsfag på højt niveau, er de obligatoriske niveauer selvfølgelig inkluderet i det. Valgfagene har du mulighed for at vælge på kryds og tværs af studieretningerne.

  • Studieretningsfag
  • obligatoriske fag
  • Valgfag
  1.G 2.G 3.G
  1.G 2.G 3.G
Studieretning 1      
Matematik A      
Bioteknologi A      
Studieretning 2
     
Matematik A      
Fysik A      
Obligatoriske fag
     
Dansk A      
Teknikfag A      
Engelsk B      
Fysik B      
Idéhistorie B      
Kemi B      
Matematik B      
Teknologi B      
Biologi C      
Kommunikation/IT C      
Samfundsfag C      
Valgfag
     
Engelsk A      
Fysik A      
Kemi A      
Kommunikation og IT A      
Matematik A      
Teknologi A      
Biologi B      
Design B      
Idræt B      
Mediefag B      
Musik B      
Programmering B      
Samfundsfag B      
Tysk B      
Astronomi C      
Design og arkitektur C      
Erhvervsøkonomi C      
Fransk C      
Idræt C      
Innovation C      
Mediefag C      
Musik og lydproduktion C      
Programmering C      
Psykologi C      
Retorik C      
Statik og styrkelære C      
Statistik C      
Tysk C