Luk
Luk

kontakt os

Rektor, Rikke Kirkeskov Sørup

Kontoret

Luk

har du spørgsmål?

Vibenshus Gymnasium

Ann Lorenzen , Studievejleder

Jesper Rasmussen , Studievejleder

Anne Louise Bøggild , Vicerektor

Rikke Kirkeskov Sørup , Rektor

ONLINE ORIENTERINGSAFTEN PÅ VIBENSHUS GYMNASIUM 19. JANUAR

Vi går live kl. 19

Vi holder nøje øje med udmeldingerne

Vi følger myndighedernes anbefalinger og har derfor ændret vores fysiske orienteringsaften til en online.

Vi holder nøje øje med udmeldingerne. Vi krydser fingre for, at situationen ændrer sig, så vi senere i januar eller februar kan invitere til åbent hus, besøgsdage eller yderligere virtuelle arrangementer inden ansøgningsfrist. Vi opdaterer løbende hjemmesiden.

VIBENSHUS GYMNASIUM

Følg med i livet på skolen

STUDIELIV, TRADITIONER OG DIMISSION

3 år med venner, sjov, faglighed og stolthed

Selvom vores elever tager deres htx-uddannelse seriøst og arbejder hårdt med lektierne, så er der også plads til sjov og spændende oplevelser.

På Vibenshus har vi både bordfodbold, bordtennis og hyggelige studieområder. Vores elever hygger også i proceskøkkenet, hvor de sidder og laver lektier og spiser kage.

En praktisk studentereksamen

Er du til projektarbejde og en anderledes, men super spændende skoledag, så skal du vælge htx på Vibenshus Gymnasium.

Vi har bl.a. et super fedt proceskøkken, et lydlokale og teknologiværksted, hvor vi designer og udvikler fra ide til handling.

EN GYMNASIAL UDDANNELSE ER OGSÅ EN MASSE SJOVE TRADITIONER

Som introtur, fester, bordfodbold, fester & galla, LAN & filmfestival, studenterhue, studenterkørsel og meget mere.

Følg os på Instagram
@vibenshusgym

Erasmus+ - fysik, klima og rejser

Vælger du international science som studieretning, har du sammen med dine klassekammerater mulighed for at besøge andre skoler i Europa med både rejse og ophold betalt.

Vibenshus er nemlig en del af EU projektet Erasmus+, og det betyder, at vi med fysikfaget i centrum samarbejder med andre europæiske skoler om emner inden for klima og bæredygtig energi.

Vores elever har bl.a. besøgt skoler i Hamborg og London, og vi har også selv haft besøg af elever fra Polen, Grækenland og England.

Blandt emnerne har været fusionsenergi og energiopbevaring, og erfaringen er, at vores elever får en masse ud af turene både fagligt og socialt. Derudover får de skabt et internationalt netværk.

I begyndelsen af 1.g tager vi på introtur. Vi er væk i tre dage, hvor vi bl.a. ror i kano. Formålet er at lære de andre elever at kende.

I 2.g tager vi i efteråret på en studietur i Danmark, og i 3. g går turen til en by i Europa.

Her knytter studieturene sig til større projekter, der bliver arbejdet med på skolen. Studieturene på 2. og 3. år er begge en del af undervisningen og kan indgå i eksamen på 3. år.

Der er knyttet en brugerbetaling til studieturene.

Se hvad det koster

"Hyggeligt” og ”alle kender alle”. Det er dét, de fleste elever svarer, hvis man spørger dem, hvad der kendetegner studiemiljøet på Vibenshus Gymnasium.

Vores elever er meget engagerede i det sociale liv, og arrangerer selv fredagscaféer, fester, elevklubber og LAN-parties, hvor du har mulighed for at lære folk at kende på tværs af klasser og årgange.

Fester og events
Du får rig lejlighed til at møde de andre elever på gymnasiet uden for klasseværelset. På Vibenshus er fester og events en vigtig del af det sociale liv. Eleverne arrangerer og styrer selv festerne og fredagscaféen.

Vores festudvalg arrangerer fire fester årligt: introfest, julefest, temafest og årets højdepunkt, gallafesten! Caférådet har deres eget lokale i kælderen og inviterer til fredagscafé hver anden måned.

Elevklubber
Er du vild med film, teknologi, brætspil eller noget helt fjerde, så kan du tage initiativ til at starte en elevklub på Vibenshus. Flere gange om ugen har vi et skemafrit modul midt på dagen, hvor der bl.a. er mulighed for at mødes i klubberne. 

Klubberne kan opstå på initiativ af lærere eller elever. Du kan fx spille brætspil eller kort, diskutere film i filmklubben eller bygge din egen højttaler i teknologiklubben. Du kan også være med til at brygge øl sammen med kemilærerne.

 • +

  Har I talentprogrammer?

  Zonen er Vibenshus Gymnasiums program for dig, der er ekstra ambitiøs og er klar på ekstra udfordringer og læring i din gymnasietid.

 • +

  Hvor tit holder I fester?

  På Vibenshus Gymnasium har vi fester fire gange om året, men der bliver også arrangeret andre sociale ting af vores festudvalg.

 • +

  Skal man være god til matematik?

  Det er klart en fordel, hvis du er god til matematik, men det er ikke et krav. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken studieretning du vælger.

 • +

  Kan man komme på sprogophold?

  På Vibenshus Gymnasium kommer alle på studietur hvert år. Og vælger du studieretningen "International Science", kommer du også ud at rejse.

  Derudover kan du komme afsted med Erasmus+, læs mere om det her

 • +

  Hvornår skal man vælge studieretning?

  De første 3 måneder går du på et grundforløb, hvor du snuser lidt til det hele, og herefter skal du vælge studieretning.

 • +

  Er der meget projektarbejde på htx?

  Ja, især i fagene teknologi og teknikfag, hvor man arbejder med produktudvikling.

 • +

  Kan jeg søge ind, hvis jeg ikke er erklæret egnet?

  Opfylder du ikke adgangskravet til en gymnasial uddannelse, eller søger du efter fristen 1. marts, kan du komme til en optagelsesprøve.

  Når du søger via optagelse.dk, vil du få information om, at du skal til optagelsesprøve. Efter optagelsesprøven skal du til en samtale.

DET MENER ELEVERNE OM GYMNASIET