Luk

Kontakt os

Rektor, Camilla Kofod

Sydkysten Gymnasium

Luk

har du spørgsmål?

Sydkysten Gymnasium

Ditte Elsborg , Studievejleder

Camilla Kofod , Rektor

Undervisningen

HTX - det tekniske gymnasium

Htx forbereder dig på at læse videre på en række lange og mellemlange videregående uddannelser. Det kunne fx være på DTU, ITU, KU, AAU eller måske akademiuddannelserne.

På htx fylder naturvidenskabelige, tekniske og kommunikationsorienterede fag meget i skemaet, og alt efter den valgte studieretning vil uddannelsen blive tonet inden for ét af disse tre hovedområder.

Med en htx-uddannelse har du adgang til mere end 134 videregående uddannelser.

Find uddannelser, som din htx giver adgang til, på Uddannelsesguidens adgangskort.

AMBITIONER OG UDVIKLING

Vi er ambitiøse og prioriterer, at du bliver fagligt dygtig

På Sydkysten Gymnasium sørger vi for du udvikler dig personligt. Det stiller krav til dig, og du skal være parat til at give den en skalle i timerne og med dine lektier.

Vi synes samtidig, at det skal være sjovt at gå i skole, så vi har selvfølgelig også fokus på, at dine kammeraters og dit eget gode humør skal være med til at skabe en hyggelig stemning.

De gymnasiale uddannelser er boglige uddannelser, hvor undervisningen er teoretisk baseret. Der skal læses mange bøger, og eleverne skal lave lektier og skrive opgaver ud over undervisningen på skolen.

HTX - det tekniske gymnasium
 forbereder dig på at læse videre på en række lange og mellemlange videregående uddannelser. Det kunne være fx på DTU, ITU, KU, AAU eller måske akademiuddannelserne.

På htx fylder naturvidenskabelige, tekniske og kommunikationsorienterede fag meget i skemaet, og alt efter den valgte studieretning vil uddannelsen blive tonet inden for ét af disse tre hovedområder.

Som elev arbejder du projektorienteret, kreativt og eksperimenterende med idéer, der kan blive til virkelighed. Teori kombineres med praksisnær hands on-undervisning i moderne laboratorier og værksteder.

Undervisningen er ofte krydret med konkurrencer, hvor dine innovative idéer bliver afprøvet, og de bedste bliver hædret. Det er ikke langt fra praksis til virkelighed, hvis du drømmer om at gøre din hobby til din levevej.

På Sydkysten Gymnasium arbejder vi med innovation og samarbejder med erhvervslivet. På den måde bliver virkeligheden en naturlig del af undervisningen. Hvert år afholder vi fx en innovationscamp for alle 2. g'ere  fra både htx, stx og hhx.

Til sidste års innovationscamp lærte eleverne at fremstille en app, som blev efterspurgt af en særlig casevirksomhed. Det var to dage med undervisning af programmører fra EDUGAIM, besøg fra syv casevirksomheder, fælles pizza og samarbejde på tværs af alle gymnasieretninger.

Vindergruppen bestod af tre elever. Én fra hhx, én fra stx og én fra htx, som til sammen havde udviklet den bedste app til casevirksomheden Fenrir. 

Fællesskab & faglighed

Har du ambitioner om at blive klogere og er du nysgerrig på verden?

Her er plads til alle, der gerne vil lære og være med til at skabe fællesskab i et inspirerende læringsmiljø, hvor virkeligheden er en del af undervisningen. Du møder engagerede lærere, der ser dig, accepterer dig som den, du er, og udfordrer dig fagligt.  

Vi ved, at der i fremtiden bliver brug for flere, som er gode til IT, samarbejde, tænke nyt og kommunikere. Det klæder vi vores elever på til. 

Vi sætter en ære i at gøre dig så dygtig som muligt og guide dig videre på din uddannelsesrejse. Det ved vi, at vi kan, fordi langt de fleste af vores studenter læser på en videregående uddannelse.