Hhx-uddannelsen er kendetegnet ved virksomheds- og businessfag, der adskiller sig fra de fag du kender fra folkeskolen og de øvrige gymnasiale uddannelser. Det er fag som:
Afsætning giver dig indblik i, hvordan man markedsfører og reklamerer. Vi arbejder bl.a. med målgruppeanalyse og salgsstrategi. Virksomhederne har mange gode værktøjer og tricks til at hjælpe med at få succes med salget af deres produkter.
I faget virksomhedsøkonomi lærer du om, hvad både store og små virksomheder gør for at få succes og for at vokse og tjene penge. Hvordan påvirker store og små forandringer i omverdenen virksomhederne, og hvad kan de gøre for at klare sig bedst muligt?
Det er i faget International økonomi, hvor du lærer, hvordan verden hænger sammen økonomisk – Hvad styrer verdenshandelen, og hvorfor risikerer prisen på vores mobil fx at gå op, alt efter hvem som er præsident i USA? Hvorfor er det vigtigt, at vi har et godt forhold og en god handelsaftale med Kina? Hvordan kan vi i Danmark være med til at arbejde for en mere bæredygtig verden med færre fattige lande og mennesker?
I faget Erhvervsjura lærer du om de centrale juridiske grundprincipper, og du lærer fx om loven om forbrugerrettigheder, om købeloven, om handel på internettet og om reglerne for god markedsføring.
Der er også en række af vores valgfag, som er virksomheds- og businessfag: innovation, markedskommunikation og finansiering. Ligeledes er undervisning i 2. fremmedsprog tonet, så der er elementer af business med.
På hhx skal du have en række obligatoriske fag, som er ens, uanset hvilken studieretning du vælger.
A, B og C viser, hvor mange år du har et fag:
A = 3 år, B = 2 år og C = 1 år
Ud over obligatoriske fag skal du vælge studieretningsfag og valgfag.
De obligatoriske fag på hhx er:
- Dansk A
- Engelsk A
- Kinesisk A - 2. fremmedsprog
- Spansk A - 2. fremmedsprog
- Afsætning B
- Historie B
- International økonomi B
- Matematik B
- Tysk B - 2. fremmedsprog
- Virksomhedsøkonomi B
- Erhvervscase
- Erhvervsjura C
- Informatik C
- Samfundsfag C